Welke zaken hebben we tot nu toe gezien: bloggen, RSS, en on-line fotosharing en -bewerking. Ik zie met uitzondering van RSS niet direct een geschikte toepassing voor de BSF. RSS gebruiken we al bij de BSF. De bibliotheken kunnen zich op RSS feeds van Bicatnieuws abonneren.
Een foto-editor voor aankondigingen? Nee, een professioneel ontwerper heeft zijn/haar eigen gereedschap wel. In het algemeen moeten we er voor waken om alles zelf maar te doen. Het wordt dan vaak een rommelig gefröbel.
Ik zie dat ook aan de websites van de BSF en de bibliotheken. Het straalt geen klasse en professionaliteit uit. Web 2.0 heeft één grote valkuil, en dat is het 'amateurisme'.
Aan de andere kant heeft Internet en Web 2.0 grote voordelen. Iedereen herkent wel dat er vaak niet veel klopt aan een artikel in een krant of tijdschrijft als het over een onderwerp gaat waar jij toevallig zeer goed in thuis bent. De hoeveelheid 'ruwe' data op internet is gigantisch, en je kunt tegenwoordig dus je eigen nieuws garen. Je bent niet meer alleen afhankelijk van een journalist.
Alles zonder wetten en grenzen. Anarchie is heerlijk.
maandag 1 maart 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ha, anarchie is heerlijk, dat heb ik in dit verband nog niet eerder gelezen. Zo kun je het ook bekijken. Blijft alles vindbaar zonder wetten en grenzen of wordt alles op deze wijze juist vindbaar?
BeantwoordenVerwijderenBen je benieuwd naar de visie van je medecursisten/collega's, neem dan eens een kijkje op de diverse blogs.
Groet, Thea