zaterdag 20 maart 2010

#17 www.ipdb.org

Even aandacht voor een website die ik aardig vind. Een bibliotheek heeft er niets aan. Ik heb een voorliefde voor elecro-mechanische flipperkasten. En dan nog voornamelijk die uit de 60-er jaren. De puntentelling bij deze kasten gaat tot maximaal 9999. Later (in de jaren 70) werd hier bij de 5-cijferige tellers een vaste nul achter 'geplakt'. Belachelijk.

Ga eens naar de 'Internet Pinball Database' www.ipdb.org. Hier vind je een enorme hoeveelheid gegevens over flipperkasten. Alles onderhouden door een actieve community.

Momenteel ben ik een Williams 'Big Deal' uit 1963 aan het opknappen.

1 opmerking:

  1. Leuk onderwerp! Ipdb.org bekeken; een to the point en functionele website, lijkt mij. Niet opgeleukt met het een of ander, is blijkbaar ook niet nodig. Zo kan het dus ook, de doelgroep krijgt wat ze zoekt. Ben je geen flipperkastfanaat, dan zul je hier - bij toeval terechtgekomen - niet worden geprikkeld om te blijven hangen of door te klikken.

    Nooit zo over flipperkasten nagedacht. Als je die Williams 'Big Deal' uit 1963 opgeknapt hebt, wordt het een pronkstuk in je huis?
    Groet, Thea

    BeantwoordenVerwijderen